HashFlare

June 3, 2013

Какво представлява PTC

В превод от английски „Paid to click” означава „Платено за клик”. Всеки път, когато разглеждаме някой сайт и кликнем върху реклама на него, собственикът на сайта печели като дебитира определена сума от сметката на рекламодателя. Идеята на PTC програмите е ние, потребителите разглеждащи рекламите да печелим също. Представете си, че компанията “ABCD” предлага да даде по 2 цента на сайта ProBux за всеки човек, който е видял тяхната реклама. ProBux пък от своя страна предлага на всеки свой потребител по 1 цент за да гледа рекламата в продължение на 20-30 секунди. В крайна сметка всеки печели по нещо. ProBux и потребителя печелят по 1 цент, а “ABCD” рекламира продукта си.

Как можем да печелим повече? 

Идеята на PTC не е да кликаме по цял ден върху рекламите. Това определено не е изгодно и за рекламодателите, които искат рекламите им да бъдат разгледани от възможно най-много хора, срещу платената от тях цена. Ето защо различните сайтове ни насърчават срещу бонус за нас да привличаме други хора (реферали), които също да печелят от гледане на реклами. По този начин PTC сайтовете набират нови потребители и увеличават печалбата си, без да харчат средства за собствена реклама. Хубавото в случая е, че привлеченият човек не губи нищо от своите доходи, когато се записва като нечий реферал. От един сайт на ден за 5 минути може да се печелят по 4 цента без реферали, но с привлечени такива може да печелим и по 10$.  

Има два вида реферали – директни и наемни.

Директни – това са хора, които са разбрали за съществуването на съответния PTC сайт благодарение на нас. Когато дадете на някой ваш приятел или познат вашия уникален референтен линк и той се запише през него, този човек автоматично става ваш реферал и за всяка изгледана от него реклама вие получавате бонус, без той да губи нищо от това. Идеята е да се привлекат възможно най-много активни потребители. Ако някой просто се запише като ваш реферал, но не изгледа нито една рекламка, вие не печелите нищо. Колкото повече и по-активни реферали имате в отбора си, и с колкото повече сайтове работите, толкова повече ще печелите. Наемни – това са хора, които не са се регистрирали през референтен линк на свой познат, а директно през началната страница на съответния PTC сайт. При регистрацията си, кликайки на отметката „Декларирам, че съм прочел, разбрал и приемам условията на ползване”, потребителят се съгласява да бъде предоставян и ползван от сайта като наемен реферал. По този начин други потребители могат да го наемат за определен период от време и да печелят пари за изгледаните от него реклами, като за тази цел плащат определен наем на сайта. Регистриралият се нов потребител не губи нищо от това, че е наемен реферал. 

Пример – вие се записвате в “ ProBux ” и казвате на свой приятел за съществуването на “ ProBux ” и за това как се работи с него. След това вие му давате своя референтен линк, вашият приятел се записва в сайта и ви става директен реферал. За всяка изгледана от него реклама, вие ще получавате бонуси от сайта без вашият приятел да бъде ощетяван по никакъв начин от това. Ако обаче вашият приятел забрави да използва референтния ви линк и се запише направо от началната страница на “ ProBux ” той се превръща в наемен реферал. Вашият приятел отново няма да губи нищо от това, но вместо от неговите реклами да получавате бонуси вие, бонусите ще отиват при някой друг. Ако например Гошо го вземе под наем, той ще плаща всеки месец определена сума на “ ProBux ” за правото да печели бонуси от рекламите изгледани от вашия приятел.

Как става плащането?

Плащането във всеки сериозен и сигурен PTC сайт става през сайтове за онлайн разплащане. Най-известните са PayPal и Payza, ползват ги над 500 милиона души по цял свят. Някои сайтове ползват също така Liberty Reserve или Neteller, но почти всички ползват PayPal и Payza, просто защото са най-утвърдени и известни по цял свят.

Ако някой PTC сайт ви изисква номер на банкова сметка или дебитна/кредитна карта вместо PayPal акаунт например, почти сигурно е, че това е измама и е препоръчително да не се занимавате с него. Всички легитимни сайтове за гледане на реклами работят със сайтове за онлайн разплащане. Вече от PayPal (например) вие си решавате дали ще си получите парите чрез чек, дебитна/кредитна карта или директно към банковата си сметка. Най-изгодно с оглед на ниските комисионни е да се работи с дебитна карта.

 Регистрирайте се, като кликнете на избрания банер по-долу. Подредени са по възможност за най-добра и бърза печалба.

Успех на всички!



SEO sprint - Всё для максимальной раскрутки!